CV-ketel merken

cv-ketel merken
Een cv-ketel is verkrijgbaar in vele merken. Zo zijn er de merken Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit en nog veel meer. Er zijn zoveel verschillende cv-ketels in verschillende prijscategorieën, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom willen wij graag een aantal merken en bijbehorende prijzen met u doornemen.

Intergas

Intergas is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in verwarming. Vijftig jaar geleden is het bedrijf begonnen, met als doel de verwarmingsketels te verbeteren. Intergas had dan ook een leidende positie in het ontwikkelen van de Hr-ketel en verkocht jaren lang één van de beste Hr-ketels van Nederland. Namelijk de Intergas Kombi Kompakt HR ketel. Daarnaast staat intergas erom bekend erg betrouwbaar en duurzaam te zijn.

Remeha

In de jaren ’20 van de vorige eeuw is Remeha gestart als een fietsenwinkel. Meneer van Reekum’s Metaal Handel. Uiteindelijk verkocht hij stalen buizen en fittingen aan de verwarmingsindustrie, waardoor hij dertien jaar later besloot om zijn eigen gietijzeren cv-ketel te gaan ontwikkelen. In 80 jaar tijd is Remeha echter niet gestopt met het ontwikkelen van zijn producten. Tegenwoordig is het een internationaal bedrijf met meer dan vijfhonderd werknemers. Net als Intergas staat dit hoofdkantoor ook in Nederland, om precies te zijn in Apeldoorn. Alle Remeha ketels voldoen aan het CE-keurmerk, nr 90/396/EEG van de Europese norm voor veiligheid van gastoestellen.

Vaillant

Vaillant is een Duits bedrijf dat in 1974 is opgericht. In die 143 jaar is Vaillant één van de best verkochte merken cv-ketels ter wereld geworden. Vooral in Duitsland en andere Europese landen wordt hij veel gebruikt. Dit komt omdat de ketel erg duurzaam en verantwoordelijk is. Momenteel heeft het bedrijf 14 verschillende vestigingen en is hij in meer dan 60 landen te verkrijgen.

Nefit

Oorspronkelijk is Nefit een Nederlands- Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in Deventer. Het begon met een samenwerking met Amerikanen en werd in 1948 opgezet onder de naam NV Nederlands-Antilliaans Fittingfabriek, maar dit werd veranderd in Nefit. Inmiddels is het merk Nefit één van de meest verkochte cv-ketels van heel Nederland. Dit komt omdat er grote kwaliteitsbewaking systemen worden gebruikt.

ABW

Hoewel het bedrijf pas sinds 1953 de cv-ketels levert, zijn ze al sinds 1934 bezig met warmte en water. De eerste ketels die ABW maakten, waren olieketels. Dit werd later veranderd in gasgestookte ketels en combiketels. Tegenwoordig is ABW één van de grootste Cv-ketel fabrieken in Europa. Een cv-ketel van AWB heeft het in 2014 tot de top tien gered in de cv-ketel test van de consumentenbond. Dat was de AWB ThermoElegance Advence 30-A/3

Offertes aanvragen

Benieuwd naar de prijzen van de bovenstaande CV-ketel merken? Vraag via WT-Heating vrijblijvend diverse offertes aan.