Designradiatoren

designradiatoren
Normale radiatoren zijn niet meer zo van deze tijd. Sommigen zijn nog wel mooi, maar anderen zijn hopeloos ouderwets en worden het liefst achter de gordijnen verstopt. Het nadeel hiervan is dat er nooit daglicht in uw woning komt, aangezien de gordijnen gesloten blijven. De trend van dit moment is de designradiator.

Wat houdt een designradiator in?

Een designradiator is een radiator die verschillende vormen kan hebben. Waar de bekende reguliere radiatoren voornamelijk horizontaal is, kan de designradiator ook verticaal zijn. Sommige designradiatoren hebben een soort opening, waar bijvoorbeeld een handdoek of iets anders in kan hangen. Verder kan een designradiator ook gebogen, bolvormig of platter zijn dan een normale radiator. Het materiaal waar ze uit bestaan is meestal staal, maar kan ook aluminium zijn.

Waarom een designradiator?

Een designradiator wordt vaak gebruikt in de kleine ruimtes zoals een gang. Hiervoor worden vooral verticale designradiatoren gebruikt, zodat u de kleine ruimte volledig kunt gebruiken en de radiator niet in de weg zit. Verder wordt hij vaak gebruikt om de ruimte wat op te vrolijken en in de badkamer wordt hij vaak gebruikt als handdoek hanger. In veel gevallen kunt u niet zien dat een designradiator een radiator is, aangezien hij in zoveel verschillende vormen te verkrijgen is. Om hem te laten werken, is het wel belangrijk dat er voldoende water in de radiator zit.

Soorten radiatoren

Er zijn vele soorten designradiatoren. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een soort bankradiator. Een houten bankje met hieronder een radiator. Verder zijn er nog spiraalvormige radiatoren en bijvoorbeeld een radiator die lijkt op een soort golvende muurdecoratie. U kunt het zo gek niet bedenken. Veel bedrijven willen ook wel een radiator volgens uw wensen ontwerpen. Laat u hierover informeren door het bedrijf waarvan u de radiator wilt kopen. Het laten ontwerpen kan extra kosten in rekening laten brengen.

Prijzen

De prijzen van een designradiator zijn erg uitlopend. Zo kunt u een designradiator krijgen die ongeveer €300,- kost, maar er zijn ook radiatoren die meer dan €2.000,- kosten. Deze prijsverschillen liggen er vooral aan of u een standaard designradiator wilt, of toch liever één met wat extra’s zoals een duurder merk of een hogere capaciteit. Ook zit er een groot prijsverschil in de montage, aangezien de ene monteur meer vraagt dan de andere. Een optie is dan ook om de radiator zelf te installeren, indien u een beetje handig is. Bent u zich aan het oriënteren op de prijzen? Het landelijk opererende netwerk van Cvketel-nu.nl adviseert u kosteloos. Indien gewenst stuurt CV-ketel Nu u vrijblijvend een offerte toe.