Vloerisolatie

Vloerisolatie, voordelen en prijzen

Hoewel warmte omhoog gaat, gaat er ook veel warmte verloren door middel van de vloer. Dit komt doordat de kou onder ons in de kruipruimte zit en door de vloer heen komt. Dit geeft in sommige gevallen een erg onprettig gevoel en daarom is vloerisolatie ook een erg handig idee.

Voordelen

Aan vloerisolatie zitten vele voordelen. Zo gaat de temperatuur van uw vloer voelbaar omhoog met 4 graden of meer, heeft u geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte en de daarbij behorende tocht en koude vloeren, verliest u minder warmte en is uw huis droger en warmer. Daarbij gaat uw energie rekening met grote sprongen omlaag, is het goed voor het milieu, zijn er landelijke subsidies voor de vloerisolatie en is het brandveilig. Na een halve dag flink werken is de vloerisolatie vaak al geplaatst en verdient u de kosten binnen 7 tot 10 jaar terug. Ook is het btw op vloerisolatie erg weinig. Namelijk maar 6% in plaats van 21% Tevens blijft de kruipruimte ook toegankelijk en de leidingen makkelijk bereikbaar.

Nadelen ontkracht

Veel mensen denken dat bij het aanbrengen van vloerisolatie de hele vloer moet worden opengebroken, maar dat is niet waar. Veel vloerisolatie kan gewoon vanuit de kruipruimte worden aangebracht en dus heeft u geen last van rommel. Ook het overlast valt flink mee, aangezien het binnen een halve dag gedaan is.
Ook de gedachten dat vloerisolatie vochtproblemen geeft, is niet waar. Vloerisolatie voorkomt deze problemen juist. en is dus goed voor uw gezondheid.

Prijzen

Of vloerisolatie duur is, dat is ieder zijn eigen mening. Aangezien het binnen een paar jaar terugverdiend kan worden en er veel subsidies te verkrijgen zijn, valt het eigenlijk wel mee. Gemiddeld kost vloerisolatie ongeveer €25,- per m2. Hierin zit het materiaal, de machine en de arbeidskosten vaak al in begrepen. Natuurlijk kunnen de kosten veranderen, afhankelijk van de specialist en het product waarmee u uw vloer wilt isoleren. In het tabel hieronder geven wij u graag een indicatie van het totaal bedrag wat u ongeveer kwijt bent per woontype en de grootte van het desbetreffende woontype.

Woontype Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijs incl. btw
Appartement 45 m2 €1.350 ,-
Tussenwoning 50 m2 €1.500 ,-
2 onder 1 kap 55 m2 € 1650 ,-
Vrijstaande woning 70 m2 €2.100 ,-

Isolatietips

Het isoleren van één onderdeel van de woning kan erg helpen in de kosten, maar vaak is het beter om meerdere dingen te laten isoleren. Bijvoorbeeld de vloer en de muren, of de vloer en het dak. Bespreek dit ook met uw naaste buren. Veel specialisten zijn bereid om groepskorting te geven, hoewel u hier wel even naar moet informeren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag nu vrijblijvend diverse offertes aan via Kooy Isolatie. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van isoleren en is operatief in heel Nederland.