Vochtbestrijding

Vochtbestrijding kosten

Vocht, soms kan het een duur en ongezond grapje zijn. Het bestrijden van vocht heeft natuurlijk zo zijn of haar voorbereidingen nodig en ook kan het soms zijn dat u de meubels moet vervangen of medicijnen kopen aangezien het niet erg goed is voor uw gezondheid. Graag willen wij met u de kosten van vochtbestrijding doornemen.

Vocht in de muur

Slecht voegwerk of kapotte stenen zijn veel voorkomende oorzaken van vocht in de muren. De vraag is alleen, hoe komt u hier vanaf? U zou ervoor kunnen kiezen om de muur te injecteren. Dit gaat vooral voor optrekkend vocht. Een andere mogelijkheid is om de muren te impregneren en de voegen opnieuw te laten plaatsen. De kosten hiervan kunnen variëren. Van €800,- voor de muren injecteren naar €3.000 a €6.000,- voor het complete pakket van voegen, reinigen en impregneren. Alleen impregneren kost gemiddeld €900,- per 100m2, maar deze prijs is afhankelijk van de hoeveelheid vocht en de afnemer van de klus. Optrekkend vocht is echter het meest voorkomende vochtprobleem wat er is en gemiddeld is 75% van de kosten, de materiaalkosten. Slechts 25% is echt de arbeidskosten die eroverheen betaald worden.

Voegwerk

Verkeerd voegwerk is zoals eerder genoemd een groot probleem bij vocht. De voegwerken verslijten snel door de zure regen en andere natuuromstandigheden en hierdoor treed vocht makkelijker de muur in. Het vervangen van de voegen en opnieuw aanbrengen kan hier tegen helpen en zal ook meteen uw woning een frisse uitstraling geven. Gemiddeld kost voegwerk vervangen tussen de €18 en de €23,- per m2.

Schimmel

Schimmel is erg gevaarlijk voor uw gezondheid. U, uw kinderen en uw huisdieren kunnen hier ziek van worden. Daarom is het belangrijk het zo snel mogelijk op te lossen. Schimmel duid op een vochtprobleem en kan ook schadelijk zijn voor de muren. Gemiddeld kost het €150,- per 3 m2 om de schimmel te verwijderen.

Kosten op een rijtje

Soort Opdracht Prijs
Optrekkend vocht 800m2 Buitenmuur injecteren  €     800,00
Binnen- en buitenmuur injecteren  € 1.500,00
Repareren en injecteren  € 2.200,00
Doorslaand vocht 100m2 Buitenmuur impregneren  €     900,00
Reinigen en impregneren gevel  € 1.700,00
Voegen, reinigen en impregneren  € 3.000,00
Kelder Afdichten  €125 p/m2
Schimmel Verwijderen  €150 p/m2

Goedkoop oplossen

Vochtproblemen hoeven niet altijd duur opgelost te worden. Vocht ontstaat namelijk door een slechte ventilatie. Tijdens het koken komt er bijvoorbeeld veel vocht vrij, maar ook gewoon kan het huis vochtig worden door onze vochtige ademhaling. Door de ramen af en toe open te zetten en de ventilatie vensters in de ramen kunt u al veel vocht voorkomen. Hou ook het doucheraampje een klein stukje open en hang uw was bij mooie dagen buiten. U zult zien dat het vocht in uw woning al een flink stuk zal worden verholpen.

Bronvermelding: De Jong Vochtbestrijding uit Den Haag