Trends in de verwarming branche

verwarming trends
Trends zijn er overal en om alles. Kleding, gereedschap, auto’s en natuurlijk ook bij de verwarming. De vraag is soms alleen, wat zijn de nieuwste trends rondom de verwarming en de bijbehorende sanitair?

Milieu

Milieubewust, dat is het woord waarbij wij graag de nieuwe verwarmingstrend willen omschrijven. Per jaar worden er gemiddeld 460.000 nieuwe cv-ketels geplaatst, wat behoorlijk veel is. Hierop wordt ook de nieuwste trend afgestemd. Zo zijn er vele mogelijkheden om te besparen. Neem bijvoorbeeld een ketel met een energiezuinige ventilatie, of innovaties als waterpompen en zonne-energie. Een goede isolatie van de materialen is ook erg handig. Dit zorgt ervoor dat de warmte comfort beter wordt afgestemd op uw wensen.

Multifunctioneel verwarmen

Een andere trend in de verwarmingbranche is toch wel een multifunctionele verwarming. Bij een multifunctionele verwarming zijn de radiatoren niet alleen in staat om te verwarmen, maar ook om uw woning af te koelen. Dit komt doordat de radiatoren zijn aangesloten op een warmtepomp of een speciale Hr-ketel. Deze vorm van verwarmen is erg populair bij mensen die in de zomer een erg heet huis hebben, maar in de winter wat minder.

Hybride verwarming

Een hybride verwarming is een verwarming die werkt met systemen om hernieuwbare energie en fossiele brandstoffen. Deze verwarming zijn eigenlijk twee soorten die elk een ander deel verwarmen. Zo kan bijvoorbeeld de condensatieketel zorgen voor een warmere woning, terwijl een zonnecollector weer voor het warme water in uw douche of keuken zorgt. Bij een hybride werken dan ook twee soorten ketels samen.

Design

Voor de radiators zijn designs de laatste tijd erg populair. Een designradiator geeft net dat beetje meer persoonlijkheid waar u al zo lang naar op zoek bent. Sommige radiatoren lijken niet eens op radiatoren. U kunt hem bijvoorbeeld verstoppen als een bankje of als een soort golvende muurdecoratie.

Slimme thermostaat

Nog een erg populaire manier van verwarmen is met de slimme thermostaat. De slimme thermostaat is een manier waarop de verwarming op afstand bestuurd kan worden via bijvoorbeeld uw smartphone. Hierdoor hoeft u niet de hele dag uw verwarming aan te houden, kunt u energie besparen, maar komt u toch thuis in een lekkere, warme woning. In veel gevallen kunt u de thermostaat ook zo in stellen dat hij op een bepaald tijdstip aan gaat. Dit is vooral handig in de vroege ochtend, zodat u in een warme kamer aan uw ontbijt kunt, of wanneer u vaste werktijden heeft waar u zich aan kunt houden.

Bronvermelding: Frans Willems, CV-ketel monteur uit Groningen.