Welke gereedschappen zijn er nodig bij het aanpassen van de verwarming?

cv-ketel merken
Voor het aanpassen of vervangen van je verwarming of CV ketel is het belangrijk om de juiste gereedschappen in huis te hebben. Zonder het juiste gereedschap is het onbegonnen werk en is de kans groot dat je iets beschadigt of niet het gewenste resultaat krijgt. Wij hebben hieronder een aantal gereedschappen op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken.

Buigtang

Een buigtang is gereedschap dat noodzakelijk is wanneer je te maken krijgt met metalen buizen. De slede van een buigtang zorgt ervoor dat je de buizen kan buigen in de gewenste vorm. Een buigtang is geschikt voor waterleidingen, verwarmingsbuizen, sanitair en klimaattechniek.

Pijpsnijder

Pijpsnijders worden door loodgieters ook vaak gebruikt tijdens het aanleggen of aanpassen van de verwarmingsinstallatie in huis. Pijpsnijders zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Het woord “pijpsnijder” zegt het eigenlijk al, maar met dit gereedschap kan je gemakkelijk buizen snijden.

Schroevendraaiers

Een set schroevendraaiers komt bij iedere klus wel van pas. Zo ook als je aan de slag gaat met de verwarming. Het is altijd verstandig om een complete set schroevendraaiers aan te schaffen. Zo heb je altijd de juiste schroevendraaier bij de hand.

Waterpomptang

Tot slot mag een waterpomptang absoluut niet ontbreken aan jouw gereedschapskist, zeker niet als je regelmatig te maken hebt met buizen en pijpen. Dit gereedschap wordt veel gebruikt onder loodgieters. De bek van de tang is bedoeld om buizen en pijpen vast te pakken, hiermee heb je veel grip.

Gereedschap bestellen

Voor het bestellen van gereedschap kan je natuurlijk terecht bij vele webwinkels. Één van de bekende bouwmarkten is Praxis. Ook op het gebied van gereedschap hebben zij alles wat je zoekt. Wist je trouwens dat je verschillende kortingscodes kan gebruiken in de webshop van Praxis? Zo krijg je via Bespaardeals korting op je bestelling bij Praxis. Dit zorgt ervoor dat je nog voordeliger uit bent bij het aanschaffen van het juiste gereedschap.